SAYFALAR

18 Haziran 2013 Salı

TAVUKLU PATATES KROKET


Malzemeler:

500 gr. Haşlanmış Tavuk Göğsü

1 adet Kuru Soğan

1 Adet Haşlanmış Patates

1 Adet Yumurta

Tuz,Karabiber ,Galeta unu

Panesi İçin:

4 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

Galeta Unu

Kızartmak için Sıvı yağ



Hazırlanışı:

Haşlanmış tavuk etini robottan geçiriniz.Üzerine rendelenmiş soğan ve 1 adet yumurta ekleyiniz.Haşlanmış rendelenmiş patatesi,tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğurunuz.Tavuklu hamur harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alınız ve uzunlamasına oval bir şekil veriniz.Daha sonra bir tepsiye diziniz ve sertleşmesi için buzdolabında 2 saat dinlendiriniz.Yağı Kızdırınız.Sertleşmiş kroketleri önce una bulayınız.Daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayınız.Kızgın yağda kızartınız.Yeşillikler yada mezeler eşliğinde servis ediniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder