SAYFALAR

18 Haziran 2013 Salı

TAVUKLU KREP BOHÇASI


Malzemeleri:

• 1 Adet tavuk göğsü
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Diş sarımsak
• 5 Adet büyük boy taze mantar
• 2 Çorba kaşığı bezelye
• 1 Tatlı kaşığı un
• Yeteri miktarda su
• Mısır özü yağı
• Tuz ve Karabiber
• Yeşil soğan yaprakları

Sos için: 

• 2 Adet domates
• 1 tutam fesleğen
• Zeytinyağı
• Tuz ve karabiber

 Krep harcı: 

Diğer tarafta bir kabın içerisine soğuk süt, yumurta, yağ, tuz koyup karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Teflon tavaya yağ koyuyoruz. Bir kepçe dolusu krep harcını ilave ediyoruz. Orta hararetli ateşte pişiriyoruz.


Yapılışı: 

Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğruyoruz. Tavamızın içine mısır özü yağı koyup tavuk etlerini ilave ediyoruz. Üzerine soğan ve sarımsak ilave ediyoruz. Taze mantar koyup kavuruyoruz. Bezelye ve unu ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Yeterince su, tuz, karabiber ilave ediyoruz. Pişirdiğimiz kreplere harcımızı paylaştırıyoruz. Kreplere bohça şekli veriyoruz. Yeşil soğanları sıcak suyun içerisine batırıp çıkartıyoruz. Kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın tepsisine alıyoruz. 170 derecede 5 dakika pişiriyoruz. Bu arada domates ve fesleğeni ince doğrayıp tavada soteliyoruz. Tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Servis tabağına krepimizi alıyoruz, kenarlarını sosla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder