SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ KADAYIF (URFA) =KÜNEFE




Malzemeler

4 Kişilik

1 kg tel hamur

750 gr tuzsuz peynir

1 paket tereyağı

½ kahve fincanı pekmez

3 su bardağı tozşeker

1 bardak su

½ limon suyu



Hazırlanışı

Yarım paket tereyağı hamura yedirilecek kalan yağ pekmezle karıştırılıp yarısı tepsinin içerisine sürülür. Yağla karıştırılmış olan hamurun yarısı alınıp el ıslatılarak tepsiye bastırılarak yayılır. Peynir ince ince dilinerek hamurun üzerine yerleştirilir. Üzerine hamurun diğer yarısı yine elle bastırılarak yerleştirilir. Ocağın üzerinde çevrilerek pişirilir. Altı pişince bir tepsinin tersine çevrilerek pişirilen tepsi tekrar kalan yağla ovulup kadayıfın pişmiş yüzü dışarıya getirilerek hamur yüzü tepsiye rahatça konulur ve alt yüzü de aynı şekilde kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Diğer taraftan üç bardak şekerin içerisine su ve yarım limon suyu ilave edilerek şerbet yapılır ve soğutulur. Soğuk şerbet sıcak kadayıfın üzerine dökülür. Afiyet olsun.




* Kadayıf, Arapça kesmek, kırpmak anlamına gelen Kat’ kökünden gelir. Urfa’da pêndirli kadayıf olarak bilinen bu tatlının tel tel olanına tel kadayıf; kadayıf telinin kırılıp ufalanması suretiyle yapılan şekline kırma kadayıf adı verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder