SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

OSMANLI ŞERBETLERİ


OSMANLI ŞERBETLERİ

MALZEMELER:

Şerbetin harcı için:
Karanfil (1 çorba kaşığı)
Kakule (1 kahve kaşığı)
Yıldız anason (6 adet)
Kök zencefil (1 çorba kaşığı)
Meyve aromalı şeker (100 gram)
Su (3 bardak, soğuk)
Toz şeker (3 çorba kaşığı)
Elma suyu (l bardak)
Vişne suyu (l bardak)
Kuşburnu suyu (1 bardak)

SÜSLEMEK İÇİN:

Taze nane (7 yaprak)
Limon (l adet)
Su (1,5 bardak, soğuk)


YAPILIŞI:


Derin bir tavaya 1 çorba kaşığı karanfil, 1 kahve kaşığı kakule, 6 adet yıldız anason, 1 çorba kaşığı kök zencefil ve tercihinize göre 100 gram meyve aromalı şeker koyunuz. Üzerine 3 bardak soğuk su dökünüz, 3 çorba kaşığı toz şeker koyunuz ve tavayı ocağa alarak kaynamaya bırakınız.Bu sırada tezgaha koyduğunuz üç sürahiden birinin içine 7 yaprak taze nane koyunuz. 1 adet limonu dilimleyerek ikinci sürahiye koyunuz. Üçüncü şerbeti sade olarak hazırlayabilirsiniz.İçine limon koyduğunuz sürahiye 1 bardak elma suyunu, nane koyduğunuza 1 bardak vişne suyu ve sade hazırlayacağınız sürahiye 1 bardak kuşburnu suyu dökünüz.Kaynatıp soğuttuğunuz baharatlı şerbet harcını süzerek sürahilere paylaştırıp koyunuz. Üzerlerine yarım bardak soğuk su ilave ediniz. Sürahileri elinizle sallayarak karıştırınız ve bardaklara servis ediniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder