SAYFALAR

22 Haziran 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI VE KREMALI ÇİLEKLER


Çikolatayı benmari usulü eritip, içine iri çilekleri batırıp bir ızgara üzerinde kurutunuz. 


Malzemeler:

 - 200 gr light labne peyniri
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 12 iri çilek
- Yarım avuç file badem

Oda sıcaklığına getirdiğiniz peyniri mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpınız. İçine vanilya ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Kabak oyucu veya uygun bir bıçak yardımıyla çileklerin ortasında peyniri doldurmak için çukurlar oluşturunuz. Yavaş yavaş yapın ki çilekler parçalanmasın. Krema sıkacağı ile, peynirli kremayı boşluklara dekoratif bir biçimde doldurunuz. File bademleri tavaya veya fırına koyup, renkleri hafif kahverengileşene dek pişiriniz (yaklaşık 3-6 dakika). Kremaların üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder