SAYFALAR

21 Haziran 2013 Cuma

KUŞKONMAZ ÇORBASI


Kuşkonmaz Çorbası

MALZEMELER :

10 bardak tavuk veya et suyu,
3 kaşık un,
3 kaşık yağ,
1 kutu konserve kuşkonmaz,
2 yumurta sarısı,
yarım fincan çiğ krema. 

YAPILIŞI:

Un ve yağı esmerleşmeden kavurunuz.Et veya tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave ediniz, sonra bir iki taşım kaynatınız.Kuşkonmazların uç taraflarından “fındık” büyüklüğünde üçer parça kesiniz. Geri kalanı eziniz suyu ile birlikte çorbaya katınız ve tuz ek­leyiniz. Yarım saat pişiriniz.Çiğ krema ile iki yumurta sarısını çırpınız.Karıştırak çorbaya ilave ediniz.Daha önce kesilen kuşkonmazları, çorbaya katarak sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder