SAYFALAR

18 Haziran 2013 Salı

KIYMALI YELPAZE PATLICAN




Malzemeler:

2 tane beyaz patlıcan
300 gr. kıyma
1 tane soğan
bir kaşık salça
1 tane domates
biraz maydanoz
tuz,karabiber,pul biber,kekik
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Beyaz patlıcanı yıkayınız saplarının yapraklarını kesiniz.Patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sapına kadar kesip her dilim bir cm den fazla olmayacak şekilde hepsini resimde görüldüğü gibi yapınız.
Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük doğranmış soğanı koyarak kavurunuz.Üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve domatesi ilave ediniz ve güzelce pişirip en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra içine kıyılmış maydanozu katıp karıştırınız. Fırın tepsisini biraz yağlayınız, üzerine  patlıcanı dilim dilim olacak şekilde serip ,aralarına birer kaşık kıymalı sostan koyunuz, hepsini bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvı yağı patlıcanın üzerine gezdirip tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp ısıtılmış firında ilk önce yumuşayana kadar pişirip,sonra folyosunu çıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder