SAYFALAR

21 Haziran 2013 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM


HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı su
2 su bardağı un

Krema için:

3 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı şeker

Hindistan cevizi (bulamak için)
2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)

YAPILIŞI:


Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırınız, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriniz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyiniz. Soğuyana kadar mikserle ara ara çırpınız. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpınız. Sonrasında su,un ve kabartma tozunu ekleyerek, kek hamurunu elde ediniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz üzerine hamuru incecik bir şekilde yayınız. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriniz. Kek pişerken fırının kapağını açmayınız ya da kürdan batırmayınız. Kek piştikten sonra bir yere alınız soğumaya bırakınız sonra resimdeki gibi kare kare kesiniz.Tam ortasına uzunlamasına kremayı yayınız, rulo gibi kapatınız ve her tarafını süte batırınız, sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağınıza diziniz.
Afiyet olsun.
A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder