SAYFALAR

21 Haziran 2013 Cuma

EKMEKLİ İÇLİ KÖFTE



EKMEKLİ İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:

1 bayat ekmek
1 adet yumurta
kimyon
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı ince kısırlık bulgur

İç Malzemesi:

yarım kilo yarı yağlı kıyma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
pulbiber, tuz, karabiber

YAPILIŞI:


Ekmeği biraz nemlendiriniz.Fazla suyunu sıkınız. Robottan geçiriniz. İçine 1 adet yumurta ve baharatları katınız,yoğurunuz. 2 yemek kaşığı ıslatılmış bulgur koyunuz. Ayrı bir tavaya margarin koyunuz. Küçük doğranılan soğanı kıymayla birlikte kavurunuz.Dövülmüş ceviz koyunuz. Baharatlarını, maydanozu ilave ediniz. Biraz daha kavurduktan sonra ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde alınız, her seferinde elinızı ıslatınız .Hamuru elinizle bir delik açarak bardak şekli veriniz içine iç harcından doldurunuz Sonra ağzını güzelce kapatınız. Hiç delik kalmayacak şekilde geri kalan malzemeye aynı işlemi yapınız sonra kızgın yağda kızartınız.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. İçli köfte hiç yapmadım ekmekli olarak ilk defa duyuyorum elinize sağlık...
    Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil