SAYFALAR

25 Haziran 2013 Salı

BAHÇEVAN KÖFTESİ


MALZEMELER:

300 gr.ORTA YAĞLI KIYMA
5 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 ADET KAPYA BİBERİ
1 ADET DOMATES
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATLICAN
10 ADET MANTAR
1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
DEFNE YAPRAĞI
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
TANE KARABİBER
SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
KİMYON

YAPILIŞI:

KIYMANIN İÇİNE TUZ,KARABİBER,KİMYONU KOYUP KARIŞTIRINIZ.KÜÇÜK TOPLAR YAPINIZ.PATLICANLARI ALACA SOYARAK KÜP KÜP DOĞRAYINIZ.BİR TAVAYA SIVI YAĞ KOYUNUZ VE ÖNCE PATLICANLARI SONRA KÖFTELERİ BİRAZ KIZARTINIZ.DAHA SONRA BİR TENCEREYE BİRAZ SIVI YAĞ KOYUNUZ.ÜZERİNE BÜTÜN OLARAK AYIKLANMIŞ SOĞANLARI VE HAVUÇLARI KOYUNUZ.BİRAZ SALÇA İLAVE EDİNİZ VE SOTELEYİNİZ.ÜZERİNE SIRASIYLA DOĞRANMIŞ MANTAR,PATATES,KAPYA BİBERİ,BEZELYE,PATLICAN DOMATES VE KÖFTELERİ KOYUNUZ.DEFNE YAPRAĞI,TUZ VE TANE KARA BİBER KATINIZ.BİR ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE YARIM SAAT PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder