SAYFALAR

15 Haziran 2013 Cumartesi

AYVALIK LOR TATLISI


AYVALIK LOR TATLISI

MALZEMELER:


1 paket kabartma tozu
500 gr. tuzsuz lor peynir
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağı
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar yoğurunuz.Küçük bir kaseye 2 kaşık sıvıyağ koyup ellerinizi yağlayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınız daha sonra yağlanmış tepsiye sıralayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişiriniz ve pişirdiğiniz tatlıları soğuk şerbetin içine atınız ve şerbeti çekmesini sağlayınız.Daha sonra tatlıları hafif çukur tabağa çıkarın ve şerbetli olarak bekletiniz.Dilerseniz sıkma kalıplarında şekilli olarak yapabilirsiniz.Yanında kaymakla servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder