SAYFALAR

29 Kasım 2013 Cuma

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE


GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE

MALZEMELER:
2 su bardağı şeker kuru fasulye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı küp domates
8 dilim pastırma
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI:
Kuru fasulyeleri akşamdan sıcak suya koyunuz.Sıvı yağı toprak güvece  koyunuz ve soğanları küp küp doğrayarak soteleyiniz.Salça ve domatesleri ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz.Pastırmaları irice bölüp ilave ediniz ve 1-2 dakika döndürdükten sonra fasulyeleri ve sıcak su ekleyiniz.Hafif karıştırdıktan tereyağını katınız sonra güvecin  kapağını  kapatınız.
Kısık ateşte 1.5 saat kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder