SAYFALAR

20 Haziran 2013 Perşembe

TAVUKLU-PİRİNÇLİ BÖREK



MALZEMELER:

6 adet yufka 
2 su bardağı pirinç
4 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz
karabiber


YAPILIŞI:

Tavuk butlarını haşlayınız ve didikleyiniz. Tavuğun haşlama suyunu kenara ayırınız.Soğanı yemeklik doğrayınız ve tencerede kavurunuz. Üzerine pirinci ekleyiniz. Ölçülü tavuk suyunu koyarak pilav gibi pişiriniz. Doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Didiklenmiş etleri ekleyiniz.Her yufkayı 8 eşit parçaya bölünüz. Eğer yufkalar çok inceyse iki tanesini üst üste koyunuz.Yufkaların arasına biraz tavuk suyu sürünüz. İçlerini koyduktan sonra geniş bir sigara böreği şeklinde sarınız.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürünüz ve çörek otu serpiniz. Kızgın fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder