SAYFALAR

23 Haziran 2013 Pazar

PİŞİ (HAMUR KIZARTMASI)



PİŞİ (HAMUR KIZARTMASI)

MALZEMELER:

2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
kızartmak için ay çiçek yağı

YAPILIŞI:

Yoğurma kabının içine yoğurt ve yumurtayı koyunuz ve karıştırınız.Karbonat, tuz ve un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapınız. Yapılan hamuru 15 dakika dinlendiriniz.Dinlenmiş hamuru tezgeha alarak bıçak sırtı kalınlığında (2-3 mm) açınız.Üç parmak genişliğinde önce şeritler halinde kesilip kare kare dilimleyiniz, yada  halka şekli veriniz.Bir bardakla,kalıpla da kesebilirsiniz.Yağı uygun bir kızartma kabına koyunuz.Orta ateşte kızartınız.Hafif pembeleşen hamurları hemen yağdan çıkarınız ve havlu kağıt serilmiş bir servis tabağına alınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder