SAYFALAR

21 Haziran 2013 Cuma

PERDE PİLAVI


PERDE PİLAVI

MALZEMELER:

3 su bardağı pirinç
1 hindi budu ya da 3 tavuk budu
yarım su bardağı badem (kavrulmamış)
250 gr tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı karabiber isteyen 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edebilir

HAMURU İÇİN:

3 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı silme tuz
2 çorba kaşığı su
kulak memesi kıvamından az katıca bir hamur olacak kadar un

YAPILIŞI:

Tavuk ya da hindi butlarını haşlayınız. Suyunu süzünüz, butları kemiklerinden ayırınız, parçalayınız ve 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarinde kızartınız. Tavaya alındığında tuzla ve  bir miktar köri ve karabiberle tatlandırınız, tuz ilave ediniz beklemeye alınız. Bu arada pilavı normal pilav gibi pişiriniz demlenmeye bırakılmadan karabiber ilave ediniz.Pilav ve tavuğu soğumaya bırakınız. Bu arada kavrulmamış bademleri haşlayınız ve kabuklarını ayıklayıp  ikiye bölünüz.Hamuru için önce yumurtaları derin bir kâseye koyarak çırpınız ,tuz ilave ediniz. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve su ilave ediniz, iyice birbirlerine karışmalarını sağlayınız. En son olarak kıvama gelinceye kadar un ilave ediniz ve hamuru dinlenmeye bırakınız. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendiriniz.Büyük bir kek kalıbı alınarak(bakır bir çukur kap daha uygun olur aslı bakır çukur tencerede pişer) her tarafını iyice tereyağı ile kalın bir tabaka olacak şekilde yağlayınız. Bademlerin bir kısmı kabın içine yağa yapıştırınız. Hamuru kabın şekline göre kenarlarından az bir miktar dışarı taşacak şekilde açınız ve kaba yerleştiriniz. Fırını 180 derecede ısıtmaya bu aşamada başlanmalıdır. Kaba yerleştirilen hamurun içine bir kat pilav üzerine badem üzerine tavuk sonra yine bir kat pilav alttaki malzemeleri örtecek kadar, sonra malzeme bitene kadar aynı işleme devam ediniz. En üstteki kat pilav olmalıdır.sonra kenarlarını kapatınız.180 derecede hamuru kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder