SAYFALAR

28 Haziran 2013 Cuma

KÖFTELİ KURU FASULYE



KÖFTELİ KURU FASULYE

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI KURU FASULYE
300 gr.KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET KAPYA BİBERİ
2 ADET DOMATES
1 ADET ET BULYON.
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TEREYAĞ
SIVI YAĞ
MARGARİN
KARABİBER
TUZ

YAPILIŞI:

KIYMAYI TUZ VE KARABİBERLE KARIŞTIRINIZ.TOP TOP ŞEKİL VERİNİZ.SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYINIZ . TENCEREYE SIVI YAĞ VE MARGARİNİ KARIŞTIRARAK KOYUNUZ SOĞANI KATINIZ.SOĞAN SARARINCA ÜZERİNE KÖFTELERİ KATINIZ.KÖFTELER RENGİNİ DEĞİŞTİRİNCE  KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ BİBERLERİ KATINIZ VE BİRAZ SARARTINIZ . DAHA SONRA SALÇASINI KATINIZ.ÜZERİNE SICAK SU KATINIZ. HAŞLANMIŞ FASULYELERİ İLAVE EDİNİZ. BULYONU DA KOYUNUZ. YAKLAŞIK 20 DAKİKA ORTA HARARETLİ ATEŞTE PİŞİRİNİZ KAPATIRKEN TEREYAĞINI VE TUZUNU KATINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder