SAYFALAR

25 Haziran 2013 Salı

KARA LAHANA ÇORBASI (KARADENİZ)


MALZEMELER:

100 g Barbunya 
1 Adet Soğan 
1/2 Demet Karalahana 
1/2 Su Bardağı Mısır 
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber . 
İsteğe Bağlı Tuz 
1/2 Çay Kaşığı Kara Biber

YAPILIŞI:

 Kara lâhanayı ince doğrayınız. Üzerine tuz serpiniz ,biraz ovunuz ve acısının çıkmasını sağlayınız. Tereyağı ile zeytin yağını tencerede eritiniz. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soteleyiniz. Soğan yumuşayınca kara lâhanayı ilave ediniz. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakınız. Kara lâhana yumuşayınca kırmızıbiberi, barbunyayı ve mısırı ekleyiniz. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırınız. Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder