SAYFALAR

29 Haziran 2013 Cumartesi

KAR YAĞDI HATUN


KAR YAĞDI HATUN

MALZEMELER:

1 PAKET TUZSUZ ETİMEK
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2.5 SU BARDAĞI SU

MUHALLEBİ İÇİN :

1 KİLO SÜT
4 KAHVE FİNCANI UN
1 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI MARGARİN

ÜST KREMASI :

1 PAKET KREM ŞANTİ
HİNDİSTAN CEVİZİ
KUŞ ÜZÜMÜ 
CEVİZ

HAZIRLANIŞI: 

2 su bardağı şekeri tencereye koyunuz, kahverengi olana dek karıştıra karıştıra yakınız,üzerine 2.5 su bardağı su ekleyiniz,katılaşmış olan şekeri eriyip biraz kaynadıktan sonra soğumaya bırakınız.Etimekleri tepsiye döşeyiniz,  soğumuş olan şurubu dökünüz ve etimekler şurubu iyice çektikten sonra hazırladığınız  muhallebiyi sıcak olarak etimeklerin üzerine dökünüz ve soğutunuz.1 poşet kremayı tarifindeki gibi hazırlayınız,soğumuş olan pastanın üzerine yayınız.Buzdolabında belli bir süre bekletilen pastayı servis yapmadan önce hindistan cevizi, kuş üzümü ve ceviz ile  süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder