SAYFALAR

29 Nisan 2009 Çarşamba

KAZAN KEBABI




MALZEMELER:

-1 kg ince,uzun patlıcan
-3 domates
-2 yeşil biber
-maydanoz
-1 adet kuru soğan
-salça
-karabiber,kırmızıbiber,tuz
-400 gr orta yağlı kıyma
-biraz sıvıyağ

YAPILIŞI:

Sebzeler rondodan geçirilerek kıyınız.Kıymayı,salça ,sebzeler ve baharatlarla ka-
rıştırınız.Patlıcanları bir parmak kalınlığında altları kesilmeyecek şekilde kesi-
niz.Bir domatesi de aynı şekilde kesiniz.Daha sonra aralarına kıyma harçtan doldurunuz ve yayvan bir tencereye diziniz.Üzerine biraz sıvıyağ ve bir çay bar-
dağı su gezdiriniz.Kısık ateşte birbuçuk saat pişiriniz.
Bu yemek Urfa yöresine aittir.Eskiden bakır tencerelerde ve altına kuzu döş
dizilerek pişermiş,ben de zaman zaman öyle pişiririm.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder