SAYFALAR

8 Mart 2018 Perşembe

KÖZ PATLICAN YATAĞINDA BULGUR KÖFTESİ



KÖZ PATLICAN YATAĞINDA BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
250 gr. KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET YUMURTA
TUZ
KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ADET ET BULYON
1 KAVANOZ KÖZ PATLICAN
1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
4 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1/2 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YETERİNCE SIVI YAĞ
MAYDANOZ


YAPILIŞI:

BULGURU SICAK SUYLA ISLATINIZ. BULGUR  ŞİŞTİKTEN SONRA KURU SOĞANI RENDELEYİNİZ. KIYMA ,YUMURTA,UN VE BAHARATLARINI KATINIZ.ZAMAN ZAMAN ELİNİZİ ISLATARAK KÖFTELERİ YUVARLAYINIZ. DAHA SONRA BİR TENCEREYE SICAK SU VE ET TABLET KOYUNUZ.SU KAYNAYINCA UNLADIĞINIZ KÖFTELERİ TENCEREYE ATINIZ.SUYUN YÜZÜNE ÇIKINCAYA KADAR 15-20 DAKİKA KISIK ATEŞTE HAŞLAYINIZ.
KÖZ PATLICANLARI YOĞURT VE SARIMSAKLA KARIŞTIRIP BİR TABAĞA YAYINIZ.BİR TAVAYA SIVI YAĞ VE SALÇALARI KOYUNUZ.HAŞLANMIŞ KÖFTELERİ SALÇA İLE BULUŞTURUNUZ. TAVADA BİRAZ ÇEVİRDİKTEN SONRA PATLICANLARIN ÜZERİNE SERİNİZ. MAYDANOZ İLE SÜSLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www:guncelyemek:blogspot:com