SAYFALAR

7 Ocak 2017 Cumartesi

ISPANAK KÖKLÜ ERİŞTE ÇORBASI



ISPANAK KÖKLÜ ERİŞTE ÇORBASI

MALZEMELER:

Ispanak kökleri
Tavuk suyu
Tavuk suyu tablet
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı erişte
8 diş sarımsak
1 çorba kasesi yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Sıvı yağ
Tereyağ
Kuru nane
Tuz

YAPILIŞI:

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanak köklerini sıvı yağda soluncaya kadar pişiriniz.Daha sonra üzerine tavuk suyunu ve tabletini ilave ediniz.Kaynayınca haşlanmış nohutu ve erişteleri katınız.15 dakika kadar pişiriniz.Bir kasede yoğurt,yumurta,sarımsak ve unu çırpınız.Ilıştırarak çorbaya katınız .Kesilmemesi için karıştıra karıştıra pişmesini sağlayınız.Küçük bir tavada tereyağını kızdırınız ve üzerine naneyi katınız.Çorbanın üzerine katınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
guncelyemek.blogspot.com