GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Turkey
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

30 Ağustos 2015 Pazar

ZAFER BAYRAMI


Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 93.yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.
30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayram tarihini altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen bir çok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 93 Yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki en önemli etkenlerden biridir.
Bu bağlamda içinde bulunduğumuz günlerde ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden içerde ve dışarıdaki düşmanlarımızın bu bütünlüğü bozamayacaklarını ;bu heveslerinin kursaklarında kalacağından emin olanlardanım.Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Türk Ulusu daha nice nice Zafer Bayramlarına ulaşacak ve coşkuyla kutlayacaktır.

Meral UÇARI

DSP Kocaeli Kadın Kolları İl Başkanı

17 Ağustos 2015 Pazartesi

TORTİLLA EKMEĞİNDEN LAHMACUN


TORTİLLA EKMEĞİNDEN LAHMACUN

MALZEMELER:

300 gr. yağlı kıyma
10 adet tortilla ekmeği
1 adet büyük kuru soğan
2 adet büyük domates
6 adet yeşil biber
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domatas salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
kırmızıbiber
sıvı yağ

YAPILIŞI:

Tüm sebzeyi rondoda çekiniz.Kıymaya diğer malzemeleri de katarak karıştırınız.Tortilla ekmeklerinin üzerine yayarak fırının ızgara bölümünde pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

15 Ağustos 2015 Cumartesi

TAVUKLU SEZAR SALATASI


TAVUKLU SEZAR SALATA

MALZEMELER:

1 adet tavuk göğüs
1 adet göbek kıvırcık
2 adet kornişon turşu
2 adet salatalık
1 adet havuç
1 adet kapya biberi
10 adet yeşil zeytin
Taze kaşar (biraz)
2 dilim ekmek
tuz
karabiber
susam
sıvı yağ
Sosu:
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı ketçap
zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 adet sarımsak rendesi

YAPILIŞI:

Göbek kıvırcıkları ince doğrayarak biraz sirkeli suda bekletiniz.Bir tavada sıvı yağda jülyen doğradığınız tavukları pişiriniz. Kızarınca tuz,karabiber ve susam katınız biraz daha kızartıp altını kapatınız.Sosunu hazırlayıp,çırpınız.Kıvırcıkları sudan çıkarıp salata kurutucu ile kurutunuz.Servis tabağına alınız.Üzerine diğer salatalık ürünleri istediğiniz şekilde doğrayınız.Tavukları bir tabağa alınız.Tavanın içindeki yağ ve susamları da sosa katarak çırpınız.Sosu salatanın üzerine gezdiriniz.Tavukları salatanın üzerine diziniz.Üzerine Taze peynir rendeleyiniz.Ekmekleri kızartarak tabağın kenarına iliştiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

KAYSERİ YAĞLAMASI


KAYSERİ YAĞLAMASI

MALZEMELER:

6 adet tortilla ekmeği
300 gr. kıyma
1 adet domates
1 adet kuru soğan
6 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
bir tutam maydanoz
karabiber
kırmızı biber
tuz
sıvı yağ
sarımsak
yoğurt

YAPILIŞI:

Kıyma ve sıvı yağı tencereye koyunuz ,kısık ateşte pişiriniz.Soğan,domates ve yeşil biberi ince ince doğrayınız.Kıymanın içine ileve ediniz.Kıyma ve sebzeler pişince içine kırmızı biber,karabiber,tuz ve salçasını ilave ediniz.Üzerine bir çay bardağı su katınız.Kaynayınca altını kapatınız.Sarımsakları ayıklayıp yoğurda rendeleyiniz.Hazır aldığınız tortilla hamurlarının arasına kıymaları gezdirip altı katı tamamlayınız.Dörde bölünüz ve biraz aralayınız.Ortasına sarımsaklı yoğurt dökünüz.Kıyılmış maydonozları Yağlamanın üzerine serpiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com