SAYFALAR

13 Temmuz 2015 Pazartesi

MISIR UNLU MÜCVER


MISIR UNLU MÜCVER

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA
1 ADET HAVUÇ
MAYDANOZ
1 DİLİM BEYAZ PEYNİR
6 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU
TUZ
KARABİBER
KURU NANE
1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI:

HAVUÇLARI RENDELEYİNİZ.MAYDANOZLARI KIYINIZ.YUMURTALARI KIRINIZ VE DİĞER MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRINIZ.KIZGIN YAĞDA BİRER YEMEK KAŞIĞI DÖKEREK KIZARTINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

11 Temmuz 2015 Cumartesi

DOLMALIK




TÜRKİYE'NİN BAŞKA ŞEHRİNDE OLMAYAN İZMİT'E ÖZGÜ BİR TAD...DOLMALIK...SADECE RAMAZANA ÖZEL ÜRETİLİR.PİDE BENZERİDİR,ANCAK PİDE DEĞİLDİR.BİR TAKIM İŞLEMLERDEN GEÇİRİLEREK YAĞDA KIZARTILIR.KIYMALI VE PEYNİRLİ HARÇ KULLANILIR,HER İKİSİ DE LEZZETLİ OLUR.ÖZELLİKLE SAHURDA YAPILIR.

DOLMALIK

MALZEMELER:

1 ADET DOLMALIK
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
2 ADET YUMURTA
1 BARDAK SÜT
AY ÇİÇEK YAĞI

YAPILIŞI:

DOLMALIK EKMEĞİ ÜÇER PARMAK GENİŞLİĞİNDE DİLİMLEYİNİZ.YAN TARAFINDAN KESİNİZ.YAĞDA ERİMEMESİ İÇİN SERT BEYAZ PEYNİR TERCİH EDİNİZ.PEYNİRİ ÇATALLA EZİNİZ.İÇİNE MAYDANOZ KIYINIZ . DOLMALIKLARI SÜTE BATIRIP SIKINIZ VE ARDINDAN İÇİNİ PEYNİRLE DOLDURUNUZ.ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA BULAYARAK KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com