SAYFALAR

26 Haziran 2015 Cuma

GÜVEÇTE MANTARLI,KAŞARLI PİLAV



GÜVEÇTE MANTARLI,KAŞARLI PİLAV

MALZEMELER:

1 KASE PİRİNÇ
1/2 PAKET MANTAR
5 KAŞIK BEZELYE
1 ADET HAVUÇ
TAZE KAŞAR
1/2 LİMON
TEREYAĞ
SIVIYAĞ
TUZ

YAPILIŞI:

    PİRİNÇLERİ ILIK SUYLA ISLATINIZ.KONSERVE BEZELYELERİ YIKAYIP SÜZÜNÜZ.BİR ADET HAVUCU JÜLYEN DOĞRAYINIZ.MANTARLARI İNCE İNCE DİLİMLEYİNİZ.LİMONLU SUDA BEKLETİNİZ.TENCEREYE MANTAR VE SIVI YAĞI KOYUNUZ MANTARLAR SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİNİZ.TEREYAĞINI İLAVE EDİNİZ.HAVUÇLAR İLE BİRLİKTE SOTELEYİNİZ.ÜZERİNE SUYUNU İLAVE EDİNİZ.TUZUNU KATINIZ.PİRİNÇ VE BEZELYELERİ İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE PİLAVI PİŞİRİNİZ.PİLAV PİŞTİKTEN SONRA GÜVEÇLERE SERVİS EDİNİZ ÜZERİNE DİLİMLENMİŞ KAŞAR KOYUP FIRINA VERİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com