GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Turkey
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

30 Nisan 2014 Çarşamba

KİRPİ SALATASI


KİRPİ SALATASI

MALZEMELER:

1 ufak konserve garnitür
6 adet kornişon turşu
4 adet büyük patates
1 adet yumurta sarısı
1 kase yoğurt
3 kaşık mayonez
3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
bir kaç adet zeytin

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayınız.Kabuklarını soyunuz ve eziniz.Sıcakken yumurta sarısını,tuzunu ilave edip karıştırınız.Kornişonları tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Konserve garnitürü yıkayıp iyice süzünüz ve kağıt havlu ile kornişonlarla birlikte kurulayınız.Soğumuş olan patateslerin içine karıştırınız.Limon suyu ve zeytinyağını da katınız.Servis tabağına oval bir top şekli veriniz.Mayonez,yoğurt ve sarımsağı çırparak kirpimizin üstüne dökünüz.Dere otlarını saplarından kirpimizin üzerine saplayınız.Suyunu sıktığımız limonun yarısını kafa olarak kullanınız.Gözlerini de zeytin tanelerinden yapınız Ağzını çizip zeytinin karası ile boyayınız.Limonun dibi zaten doğal burun olacaktır.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


TAVUK KAPAMA


TAVUK KAPAMA

MALZEMELER:

5 adet tavuk baget
2 kase pirinç
tereyağ
1 adet tavuk bulyon
tuz

YAPILIŞI:

Tavukları bulyon ile haşlayınız.Bir borcama önceden ıslattığınız pirinçleri diziniz.Üzerine 4 kase tavuk suyunu koyunuz.Tereyağını ve tuzunu ilave ediniz.Bagetleri de üzerine yerleştirerek 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

ÇİLEKLİ TURTA


ÇİLEKLİ TURTA

MALZEMELER:

1/2 kg. çilek
125 gr.margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
2  çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
biraz sade jöle

YAPILIŞI:

Un,pudra şekeri,yumurta,vanilya kabartma tozu ve margarini karıştırıp yoğurunuz.Yağlanmış kalıba sıkıştırarak döşeyiniz.160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.Muhallebisini pişiriniz ve soğumaya bırakınız.Turta pişince kalıptan çıkarınız.Üzerine muhallebisini dökünüz.Yıkanmış ve dilimlenmiş çileklerle süsleyiniz.Üzerine az suyla hazırlanmış jöleyi dökünüz.Buzdolabında soğutunuz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI


MERCİMEKLİ BULGUR SALATASI

MALZEMELER:

1 su bardağı kalın bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biberi
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
kırmızı biber
sumak
kara biber
tuz
1 adet limon
zeytinyağı

YAPILIŞI:

Mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar haşlayınız.Daha sonra suyunu süzüp tekrar su ilave ederek pişiriniz.Suyunu iyice süzerek soğumaya bırakınız.Ufak bir tencerede bulguru iki su bardağı su ile pişiriniz ve soğumaya bırakınız.Soğuduktan sonra bir borcamın içinde karıştırınız.Küçük doğranmış domates ve biberleri ilave ediniz.İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanları katınız.Tuzunu ve baharatlarını serpiniz.Limon suyunu sıkarak zeytinyağı ile karıştırıp üzerine gezdiriniz.Biraz buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

EKŞİLİ ÇORBA


EKŞİLİ ÇORBA

MALZEMELER:

1,5 su bardağı ince bulgur
200 gr.yağsız kıyma
1 küçük soğan
5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase erişte
1 yemek kaşığı karışık salça
karabiber
kırmızı biber
tuz
1 adet et bulyon
nane
sıvıyağ
tereyağ
1 adet limon

YAPILIŞI:

Bulguru üstüne çıkacak kadar ılık su ile ıslatınız.Soğanı rendeleyiniz.Etle karıştırınız.Tuz,karabiber,domates salçasını karıştırınız.Bulguru katınız.Ununu ilave ederek iyice yoğurunuz.Misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Hahif unlayınız.Bir tencereye sıvıyağ koyunuz .Karışık salçayı ilave ediniz.Üzerine sıcak su katınız et bulyonu ve köfteleri ilave ediniz.Kaynadıktan sonra eriştelerini katınız.Erişte ve köfteler piştikten sonra nohutlarını katınız.Küçük bir tavada tereyağ ve nanesini yakınız.Limonun suyunu sıkıp katınız.Kızgın nane ve tereyağını çorbaya katınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

KARBONAT İLE ZAYIFLAMA


Ayda 5-6 Kilo vermenin formülünü veriyoruz.
Malzemeler:
1. 1 litre Su
2. Karbonat
3. Kristal Himalaya tuzu
4. Yarım litre içilebilir Elma Sirkesi

Yapılışı:
1 Litre suyun için 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı Kristal Himalaya tuzu atlılıp karıştırılır.
Suya 250 ml içilebilir Elma Sirkesi katılır.
Öğünlerden önce 1 çay bardağı içilir.


Not: Elma sirkesi içilebilir olmalıdır. Marketlerde satılan sıradan yemelik sirke kullanmanız durumunda midenize zarar verebilir.

ÖKSÜRÜĞE KARŞI KARA TURP/BAL


YAZLIĞIMIN SON HALİ


















MERCİMEKLİ BÖREK


MERCİMEKLİ BÖREK

5 adet hazır yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe soda
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Mercimeği az suyla kara suyu çıkana kadar kaynatınız ve o suyu dökünüz.Daha sonra tekrar su doldurup pişiriniz.Süzerek soğumaya bırakınız.Bir tavada az sıvıyağ ile ince kesilmiş biber ve soğanları sarartınız ve altını kapatarak mercimekle karıştırınız.Üzerine karabiber,kırmızıbiber ve tuz katınız.Kıyılmış maydonozu ilave ediniz.Bir kasede yoğurt,yumurta,soda,yağ karışımını iyice çırpınız.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek tepsi böreği tarzında döşeyiniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral Uçarı
www.guncelyemek.blogspot.com

PORTAKALLI KEK


PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri birlikte çırpınız.Daha sonra sırasıyla malzemeleri ilave ederken çırpmaya devam ediniz.Yağlanmış kek kalıbına dökünüz.180 derece fırında 30 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

29 Nisan 2014 Salı

ŞEFTALİ SULU KEK


ŞEFTALİ SULU KEK

MALZEMELER:

1,5 su bardağı şeftali suyu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
80 gr.margarin
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Unu eleyiniz.Diğer malzemeleri bir taraftan çırparak birer birer ilave ediniz.En son kabartma tozu ve fındığı katınız.Yağlanmış kek kalıbına dökünüz.180 derece fırında 55 dakika pişiriniz.Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


KREMALI HAVUÇ ÇORBASI

5 adet havuç
1 kutu krema
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tereyağı
karabiber
tuz
1 adet tavuk bulyon

YAPILIŞI:

Havuçları rendeleyiniz.Tereyağında sararıncaya kadar çeviriniz.Üzerine suyunu ilave ediniz.Tabletini atınız.Bir kasede un,süt ve kremayı çırpınız.Yavaş yavaş çorbaya ilave ediniz.Tuz ve karabiber katınız.Karıştırarak  pişiriniz.Daha sonra el blenderinden geçiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

KABAKLI FIRIN MAKARNA


KABAKLI FIRIN MAKARNA

MALZEMELER:

3 adet kabak
250 gr. lor
taze nane
maydanoz
dereotu
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
karabiber
1/2 paket papyon makarna
sıvıyağ

YAPILIŞI:

Makarnaları haşlayınız.Kabakları rendeleyiniz.Sıvıyağda suyunu çekinceye kadar pişiriniz.Soğuyunca içine lor peyniri,tuz,karabiber ve ince doğranmış yeşillikleri katınız.Bir borcama haşlanmış makarnaları dökünüz.İçine harcını koyup karıştırınız.Süt ve yumurtaları çırpıp üzerine gezdiriniz.Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine serpiştiriniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

TEL ŞEHRİYE SALATASI


TEL ŞEHRİYE SALATASI

MALZEMELER:

2 su bardağı tel şehriye
1 adet tavuk göğüs
5 adet kornişon
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1/2 adet göbek salata
1 adet kapya biberi
1/2 demet dereotu
1 adet limon
zeytinyağı
ayçiçek yağı
tuz

YAPILIŞI:

Tavukları haşlayınız.Soğuyunca ince ince didikleyiniz.Tel şehriyeleri ayçiçek yağı ile kavurunuz ve tavuk suyunu ilave ederek pilav gibi pişiriniz.Daha sonra soğumaya bırakınız.Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp ,limon ve zeytinyağı ilave ediniz.Hep birlikte harmanlayarak servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


19 Nisan 2014 Cumartesi

KABAK SALATASI


KABAK SALATASI

MALZEMELER:

4 adet kabak
1 kase süzme yoğurt
3 kaşık mayonez
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
margarin
ceviz
tuz

YAPILIŞI:

Kabakları rendeleyiniz.Suyunu sıkınız.Bir tavada margarinle birlikte soteleyiniz.Üzerine tuz ilave ederek soğumaya bırakınız.Yeşillikleri yıkayarak ince ince doğrayınız.Yoğurt ve mayonezi çırpınız.Sosu,yeşillikleri ve soğumuş kabağı karıştırınız.Bir borcama dökünüz.Üzerini cevizlerle süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

ABANT ÇORBASI


ABANT ÇORBASI

MALZEMELER:

100 gr.kıyma
1 adet patates
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık yoğurt
sıvı yağ
tereyağ
karabiber
tuz
nane
toz kırmızı biber
1 adet et bulyon

YAPILIŞI:

Patatesleri rendeleyiniz ve sıvı yağda soteleyiniz.Üzerine sıcak su ilave ediniz.Bulyonu katınız.Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırarak misket büyüklüğünde köfteler yapınız.Kaynamakta olan çorbaya katınız.Bir kasede yoğurt,un ve yumurtayı çırpınız.Köfteler pişince meyanesini terbiyeleyiniz.Küçük bir tavada tereyağı kızdırınız .İçine kuru nane ve toz kırmızı beiber katarak kızgın halde çorbanın üzerini dağlayınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

18 Nisan 2014 Cuma

SODALI TOP POĞAÇA


SODALI TOP POĞAÇA

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
Çörekotu
İç harcı için:
Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI:

Ilık süt ,şeker ve mayayı kabarması için bekletiniz.Daha sonra yağını sodasını ve tuzunu koyunuz.Aldığı kadar un ilave ediniz.Biraz bekletiniz.Peyniri eziniz içine maydanoz katınız.Mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak içine peynirli harçtan koyunuz .Ağzını büzerek yuvarlayınız.Ters çevirerek yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziniz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.Çörekotu serpiniz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

TAVUK SALATASI


TAVUK SALATASI

MALZEMELER:

1 adet tavuk göğüs
2 adet havuç
3 adet patates
1 kase süzme yoğurt
3 kaşık mayonez
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
zeytinyağı
1/2 limon

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayınız.Havuçları rendeleyiniz ve margarin ile soteleyiniz.Tavuğu haşlayınız.Patatesler pişince püre haline getiriniz.İçine tuz,limon suyu ve zeytinyağı katınız.Kelepçeli kalıba dökünüz.Üzerine tavukları didikleyiniz ve sıkıştırınız.Soğumuş olan havuçların içine yoğurt,mayonez ve dereotlarını ilave ediniz.Tavukların üzerine Havuçları da ilave ediniz.Üzerini süsleyiniz.Buzdolabında soğutunuz.Kalıptan çıkararak servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

15 Nisan 2014 Salı

PORTAKAL ŞERBETİ


PORTAKAL ŞERBETİ

MALZEMELER:

10 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg. portakal
1 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil

YAPILIŞI:

Portakalları sıkıp ,süzünüz.Şeker,su,tarçın ve karanfili kaynatınız.Daha sonra soğuyunca portakal suyunu ilave ediniz.Soğutarak servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

KÖFTELİ-MANTARLI MAKARNA


MANTARLI -KÖFTELİ MAKARNA

MALZEMELER:

1 paket burgu makarna
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
yeterince galeta unu
karabiber
tuz
1 paket mantar
3 adet yeşil biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
5 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıvı yağ
100 gr.kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Makarnaları tuzlu suda haşlayınız.Mantarları küçük küçük doğrayınız ve limonlu suda bekletiniz.İlk etaptaki malzemelerle küçük köfteler yapınız.Tavada biraz sıvı yağ ile kızartınız.Köfteleri tavadan alıp mantar,domates ve biberi katınız.Biraz pişince içine salça,karabiber ve tuz katınız.Makarnaları bir borcama yayınız üzerine küçük köfteleri ve mantar sosu dökünüz.Rendelenmiş kaşarı üzerine serpiniz.Fırına vererek kaşarlar eriyinceye kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

KİŞKE


KİŞKE

MALZEMELER:

2 su bardağı yarma
300 gr.kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
sıvı yağ
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Geceden ıslattığınız yarmaları düdüklü tencerede pişiriniz.Suyunu süzünüz.Bir tencereye doğranmış soğan sıvı yağ ve etleri koyunuz.Etler pişinceye kadar pişiriniz.Daha sonra küçük doğranmış domates ve biberleri ekleyiniz.Salçasını katınız.Bir pilav tenceresinde yağ ve tuz ilavesi ile yarmayı biraz çeviriniz.Servis ederken alta yarma pilavını üzerine etini koyarak servis ediniz.Afiyet olsun.

Meral UÇARI


www.guncelyemek.blogspot.com

13 Nisan 2014 Pazar

MİNİ PUF PİDE


MİNİ PUF PİDE

MALZEMELER:

5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
2 adet domates
3 adet yeşil biber
100 gr. salam
1 su bardağı kaşar rendesi (taze kaşar)
1 adet yumurta sarısı üstüne akı içine

YAPILIŞI:

Maya,şeker,süt birlikte 15 dakika kabartınız.Daha sonra diğer malzemeyi katarak yoğutunuz.15 dakika dinlendiriniz.İç harcının malzemesini küçük küçük doğrayınız.Poğaçadan biraz daha irice merdane ile açınız .Malzemeyi koyarak üstten kapatınız.Ortasını biraz açık bırakınız.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

BULGUR ÇORBASI


BULGUR ÇORBASI

MALZEMELER:

2 adet patates
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
5 diş sarımsak
tuz
1 adet et bulyon
tereyağ
toz kırmızıbiber
sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patates ve soğanların kabuklarını soyarak iri iri doğrayınız.8 su bardağı su ilavesi ile tüm malzemeyi birlikte pişiriniz.El blenderi ile çekiniz.Tereyağını ilave ederek bir taşım daha kaynatınız.Küçük bir tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi kızdırınız.Üzerini yağla süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

ÇİKOLATALI PUFİDİK KEK


ÇİKOLATALI PUFİDİK KEK

MALZEMELER:

5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 kutu krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı dolu kakao
2 su bardağı un
100 gr sütlü çikolata
100 gr. bitter çikolata

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekerleri on dakika çırpınız.daha sonra malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediniz.Yağlanmış bir borcama keki dökünüz.Parçalamış olduğunuz çikolataları üzerine ilave edip biraz karıştırınız.Çok fazla karıştırılırsa çikolatalar dibe çöküyor.180 derece fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

İKRAMLIK KURABİYE


İKRAMLIK KURABİYE

MALZEMELER:

1 adet yumurta
125 gr. margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
2 çay bardağı fındık içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Tüm malzemeyi birlikte karıştırınız.Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.170 derece fırında 10-15 dakika pişiriniz.Üzerine pudra şekeri ve biraz tarçın,biraz kakao eleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

12 Nisan 2014 Cumartesi

ISPANAK ÇORBASI


ISPANAK ÇORBASI

MALZEMELER:

300 gr. ıspanak
3 adet patates
8 su bardağı su
2 su bardağı süt
tereyağ
tuz

YAPILIŞI:

Ispanakları ve patatesleri irice doğrayınız.Suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz.Patatesler pişince el mikseri ile sebzeleri eziniz.Yavaş yavaş sütünü ilave ediniz.Bir taşım kaynadıktan sonra tereyağını ilave edip altını kapatınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

ŞOKELLALI ÇÖREK


ŞOKELLALI ÇÖREK

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 kutu şokella

YAPILIŞI:

1 paket kuru mayayı şeker ve ılık su ile kabartınız.Daha sonra hamuru diğer malzemeleri ilave ederek yoğurunuz.Yarım saat kabarması için dinlendiriniz.Hamuru ikiye ayırınız.Merdane yardımıyla yarım cm açınız.Diğer parçayı da aynı şekilde açınız.Birinin üzerine bir kutu şokellayı sürünüz.Üstüne diğer açtığınız hamuru kapatınız.Bir parmak kalınlığında şeritler kesiniz.Şeritleri burgu şeklinde çevirip gül şeklinde bükünüz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz ve 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI


www.guncelyemek.blogspot.com

ÇİÇEK KAHVALTI


ÇİÇEK KAHVALTI

MALZEMELER:

1 PAKET TOST EKMEĞİ
3 ADET DOMATES
100 gr.SALAM
3 ADET YUMURTA
1 BARDAK SÜT
TEREYAĞI
TAZE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
BİR TUTAM MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI:
TOST EKMEKLERİNİN ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜNÜZ.DOMATESLERİ DİLİMLEYİNİZ.EKMEK DİLİMLERİNİN ARALARINA BİR DİLİM SALAM BİR DİLİM DOMATES ŞEKLİNDE DİZİNİZ.YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPARAK ÜZERİNDEN GEZDİRİNİZ.
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR PEYNİRİNİ ÜZERİNE SERPİNİZ.KIYILMIŞ MAYDANOZU ÜZERİNE SERPİŞTİRİNİZ.TUZ VE KARABİBER SERPİNİZ.ELEKTRİK IZGARASINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI


www.guncelyemek.blogspot.com