GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

21 Şubat 2014 Cuma

DSP GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Meral UÇARI ' NIN GEBZE GAZETESİ İLE ROPÖRTAJI


DSP Gebze Adayı Meral Uçarı

Gebze'nin tek kadın belediye başkan adayı olan Demokratik Sol Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Meral Uçarı gazetemizin sorularını yanıtladı. Göreve gelmesi durumunda uygar ve çağ daş bir Gebze için çalışacağını kaydeden Uçarı, Gebze'ye bayan elinin değmesi gerektiğini söyledi.

Meral hanım kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
1964 İzmit doğumluyum. İlk ve orta öğrenimi Derince´de tamamladıktan sonra 1984 yılında evlendim. İstanbul’a yerleştim 1986 ve 1988 yıllarında iki kız annesi oldum. Daha sonra Anadolu üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdim. Halen aynı üniversitenin işletme 3. sınıf öğrencisiyim.26 yıl İstanbul´da yaşadıktan sonra ilime geri döndüm. Körfez ilçesinde oturuyorum.

Aday olmaya nasıl karar verdiniz?
Lise yıllarından beri siyasetle uğraşıyorum. Çocuklarımı yetiştirdikten sonra daha aktif siyasetin içerisine girdim. Sosyoloji halk ile ilgili bir dal ve tam anlamıyla beni yansıtıyor. Halkıma bilinçli olarak hizmet etmek istediğim için başkan adayı olmayı istedim.

Belediye başkan adayları içerisinde tek kadın adaysınız, bunu avantaj ya da dezavantaj olarak yorumluyor musunuz?

Belediye başkan adayları içinde tek kadın aday olmam benim için ne dezavantaj ne de avantaj; zira ben eşitlikten yanayım. Ancak bazı kesimlerde bayan seçmenlerin beni tercih edebilecekleri söz konusu olabilir. Ben DSP ´nin Kocaeli´nde çıkardığı başkan adaylarının içinde de tek bayan adayım. Arkadaşlarımla çalışmak benim için bir şereftir.

Seçilmeniz durumunda Gebze’de neler yapacaksınız?

Gebze halkı benim için çok önemli. Sebebine gelince ilimizin en büyük ilçesi konumunda Anadolu´ya ve Avrupa´ya baktığımızda Gebze´nin yarısı kadar olan iller var. Gebze’de insan nüfusu çok fazla, sanayi çok önemli konumda bunları geliştirmek gerekiyor. Gebze’yi Avrupa standartlarına uygun çağdaş bir ilçe konumuna getirmek için bu göreve talip oldum. Gebze´nin hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan bayan eliyle titiz bir çalışmaya ihtiyacı var. DSP olarak ekibimle bunu yapmaya hazırım.

Sizce bugüne kadar Gebze iyi yönetildi mi?


Gebze için bu güne kadar birçok belediye çalışmalar yapmıştır elbette, ancak Gebze’de yüzölçümü çok büyük olmasına rağmen görüntü olarak istenilen başarı sağlanamamıştır. DSP olarak belediyecilik anlayışımızı Eskişehir´ de yapılan çalışmaları örnek gösterebiliriz. Eskişehir görüntüsüyle bir Avrupa kenti zerafetinde. İşte burada bayan oluşum belki devreye girecek Gebze´yi zarif bir bayan görüntüsü kazandıracak. Gebze görüntüsüyle, sanayisiyle, insanıyla ve her canlısıyla çağdaş yaşanabilir tarihini,doğasını koruyan bir ilçe konumuna gelecektir. (Refik Sıla GÜVENÇ)

18 Şubat 2014 Salı

DSP KOCAELİ/GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Meral UÇARI