GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Turkey
22 MAYIS 1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.İLK,ORTA VE LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 YILLARINDA İKİ KIZI MELİKE VE MERVE DÜNYAYA GELDİ.KIZLARI İLKOKULA GİDERKEN ÜNİVERSİTE TAHSİLİNİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME EĞİTİMİNE DEVAM ETMEKTE.ÜSKÜDAR VE KADIKÖY HALKEVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR BÖLÜMLERİNDEN BİR ÇOK SERTİFİKA ALDI.26 YIL EVLİ KALDIKTAN SONRA DAHA SONRAKİ YAŞAMINI YALNIZ YAŞAMAYA KARAR VERDİ.ŞİMDİLERDE KOCAELİ'NİN ŞİRİN İLÇESİ KÖRFEZ'DE YAŞAMINI SÜRDÜRMEKTE.

GÜNCEL

Loading...

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

31 Temmuz 2013 Çarşamba

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 20


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 20

1- SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI
2- ETLİ BAKLA DOLMASI(TOKAT)
3- MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (TOKAT)
4- TAŞ EKMEĞİ (URFA)

AFİYET OLSUN.






29 Temmuz 2013 Pazartesi

ELMALI ECE KURABİYESİ


ELMALI ECE KURABİYESİ

MALZEMELER:

4 ADET ELMA
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

125 gr. MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
3,5 SU BARDAĞI UN
½ PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

ELMALARI RENDELEYİNİZ.ŞEKERLE PİŞİRİNİZ.CEVİZİNİ VE TARÇININI KATINIZ. SOĞUMAYA BIRAKINIZ.HAMUR MALZEMESİNİ YOĞURUNUZ.İÇİNE MALZEMELERİNİ KOYUNUZ.RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ŞEKİL VERİNİZ.150 DERECE FIRINDA AZ PİŞRİNİZ.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 19


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 19

1- KÖFTELİ BAYRAM ÇORBASI
2- KURU KÖFTE
3- TAHİNLİ FASULYE PİYAZI
4- GÖKKUŞAĞI PELTESİ

AFİYET OLSUN.







28 Temmuz 2013 Pazar

ESKİ DOSTLARLA ÇAY SAATİ














ESKİ DOST DÜŞMAN OLMAZ DERLERMİŞ BU DA ÖĞLE BİR ŞEY!
BEBEKLİK,ÇOCUKLUK ARKADAŞIM SEVGİLİ KARDEŞİM ÇİMEN ERGÜN VE SEVGİLİ TEYZESİ ABLAMIN GENÇ KIZLIK CAN ARKADAŞI CANIM MERİH TÜYSÜZ ABLAM :)
BİRLİKTE DAHA GÜZEL GÜNLERE SEVGİYLE.

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 18


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 18

1- YÜKSÜK ÇORBASI
2- PATLICANLI KAVURMA
3- FIRINDA KAŞARLI PÜRE
4- AKDENİZ SALATASI

AFİYET OLSUN.







PATLICANLI KAVURMA


PATLICANLI KAVURMA

MALZEMELER:

1 kg.KUZU KUŞBAŞI
1 kg.KEMER PATLICAN
TUZ

YAPILIŞI:

KUŞBAŞI ETLERİ BİR TENCEREYE KOYUNUZ KISIK ATEŞTE RENKLERİ DÖNENE KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ,TUZLU SUDA BEKLETİLMİŞ VE SIKILMIŞ KABUKSUZ PATLICANLARI ÜZERİNE DOLDURUNUZ.TUZUNU SERPİNİZ YİNE KISIK ATEŞTE AĞZI KAPALI PİŞİRİNİZ.SUYUNU ÇEKİP PATLICANLAR PİŞİNCE ALTINI KAPATINIZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

26 Temmuz 2013 Cuma

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 17


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 17

1- ISPANAK KÖKLÜ YARMA ÇORBASI
2- GARNİTÜRLÜ SULU KÖFTE
3- KADAYIF BÖREĞİ
4- AMASYA SALATASI

AFİYET OLSUN.







GARNİTÜRLÜ SULU KÖFTE


GARNİTÜRLÜ SULU KÖFTE

MALZEMELER:

1 KUTU GARNİTÜR
500 gr. KIYMA
1 ADET KÜÇÜK KURU SOĞAN
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
MAYDANOZ
İKİ YEMEK KAŞIĞI UN
KARABİBER
TUZ
SIVI YAĞ
ETSU TABLET

YAPILIŞI:

KIYMANIN ÜZERİNE YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ,RENDELENMİŞ SOĞANI,TUZ VE KARABİBERİ KATINIZ.İYİCE YOĞURUNUZ.TOP KÖFTELER YAPINIZ.BİR TENCEREYE GARNİTÜRÜ BOŞALTINIZ.ÜZERİNE BİRAZ SIVI YAĞ VE SU EKLEYİNİZ.KÖFTELERİ BİR TEPSİDE SALLIYARAK UNLAYINIZ.TENCEREDEKİ SU KAYNAYINCA KÖFTELERİ YAVAŞ YAVAŞ KATINIZ.ETSU TABLETİ İLAVE EDİNİZ.YİRMİ DAKİKA KADAR PİRİNÇLER PİŞİNCEYE KADAR PİŞRİNİZ.ÜZERİNE KIYILMIŞ MAYDANOZ SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



25 Temmuz 2013 Perşembe

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 16


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 16

1- DÜĞÜN ÇORBASI
2- ALİ NAZİK
3- PERDE PİLAVI (SİİRT)
4- PEYNİRLİ KADAYIF=KÜNEFE (URFA)

AFİYET OLSUN.






ALİ NAZİK


ALİ NAZİK

MALZEMELER:

1 kg. BOSTAN PATLICAN
250 gr. YOĞURT
500 gr. KIYMA
SARIMSAK
TEREYAĞ
TUZ

YAPILIŞI:

PATLICANLARI KÖZLEYİNİZ.KÜÇÜK KÜÇÜK KESİNİZ BİR BORCAMA DİZİNİZ.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜNÜZ.BİR TAVADA KIYMAYI KAVURUNUZ.ÜZERİNE TEREYAĞI KATINIZ.YOĞURTLARIN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

24 Temmuz 2013 Çarşamba

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 15


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 15

1- ÇITIRLI ÇORBA (TOKAT)
2- ÇOBAN KAVURMA
3- KAYISILI-CEVİZLİ PİLAV
4- ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

AFİYET OLSUN.






ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI


ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

MALZEMELER:

1 kg. SÜT
7 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
14 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 PAKET ÇİKOLATA SOSU
2 SU BARDAĞI SÜT
HİNDİSTAN CEVİZİ
FINDIK

YAPILIŞI:

SÜT,İRMİK VE ŞEKERİ BİRLİKTE PİŞİRİNİZ.KIVAMI KOYULAŞTIĞINDA İÇİNE MARGARİN EKLEYİNİZ.BİR BORCAMA BOŞALTINIZ.SOĞUYUNCA ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ FINDIK SERPİNİZ.İKİ SU BARDAĞI SÜT İLE ÇİKOLATA SOSUNU PİŞRİNİZ.TATLININ ÜZERİNE DÖKÜNÜZ.SOĞUYUNCA ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

ÇOBAN KAVURMA


ÇOBAN KAVURMA

MALZEMELER:

1 kg.KUZU KUŞBAŞI
250 gr. YEŞİL BİBER
4 ADET DOMATES
1 BAŞ SARIMSAK
1 BAŞ KURU SOĞAN
TEREYAĞ
TAZE KAŞAR
KIRMIZI BİBER
KEKİK
TUZ

YAPILIŞI:

SAÇ BİR TAVAYA ÖNCE TEREYAĞINI VE AY ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KATINIZ.BİRAZ RENGİ SARARINCA ETLERİ KATINIZ ETLER SULARINI SALIP ÇEKİNCE ÜZERİNE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBERLERİ VE DOMATESLERİ KOYUNUZ AĞZI AÇIK ŞEKİLDE PİŞİRİNİZ.SARIMSAKLARI DA ÜZERİNE ATINIZ.SEBZELER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR ,ETLER PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA ÜZERİNE KAŞAR DİLİMLERİ YERLEŞTİRİNİZ.TUZ,KIRMIZI BİBER VE KEKİK SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 14


RAMAZAN İFTAR MENÜSÜ 14

1- KREMALI SEBZE ÇORBASI
2- ÖZBEK PİLAVI
3- GÜNEŞ FASULYE
4- ERİK KOMPOSTOSU

AFİYET OLSUN.