GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

30 Nisan 2013 Salı

ELBASAN TAVA



MALZEMELER:

1 kilo kuzu eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber

MEYANESİ İÇİN:

250 gram yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı un
150 gram kaşar peyniri

YAPILIŞI:

1 kilo kuşbaşı kuzu etinin  üzerine tuz serpiniz. Bir adet soğanı küp küp doğrayınız, üç diş sarımsağı eziniz ve etle kavurunuz. Ardından sıcak su ekleyerek haşlayınız. Meyane için süzme yoğurt ve normal yoğurdu karıştırınız, üzerine bir yumurta kırınız. Meyaneye un ekleyerek kıvamını bulması için çırpınız. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilen meyaneye 4 kepçe et suyu ilave ediniz.  Haşlanan eti tepsiye alınız. Meyaneye rendelenmiş kaşar koyularak karıştırınız ve tepsiye alınan etlerin üzerine dökünüz. Meyane ile kaplanan etlerin üzerine rendelenmiş kaşar ve toz biber serpiniz fırında pişiriniz.
Elbasan tava sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.

ETLİ ,NOHUTLU,ISPANAKLI PİLAV (TARSUS YÖRESİ)






MALZEMELER:

1 ½ kg ıspanağın sadece sapları
2 parça kuzu incik
2 su bardağı nohut
3 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

YAPILIŞI:

 Kuzu incik etleri ve akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede haşlayınız. Ispanakların sadece sap kısımları doğrayınız. Haşlanan etleri, nohutları ve et suyunu ayrı kaplara alınız. Kuzu incik etleri didikleyiniz ve 1 çay kaşığı karabiberle harmanlanır. 3 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Derince bir tencerenin içine ıspanak saplarının yarısını tencereye döşeyiniz. Ispanak saplarının üzerine pirinci, nohutu ve etin bir kısmını kat kat yerleştiriniz. Tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde kat kat tencereye yerleştiriniz. Pilavın üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koyunuz. 1 kase et suyu ve biraz da sıcak su dökülen pilavı pişiriniz. 1 kase yoğurdu 3 diş sarımsakla karıştırınız. Pişen pilavı servis tabağına alınız ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.
Etli Nohutlu Ispanaklı Pilav servise hazırdır.
Afiyet olsun.

23 Nisan 2013 Salı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI


Resim yazısı ekle




Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. motorun sesi.
Uuuuuuuy! çocuklar kim bilir ne harikûlâdedir. 160 kilometre giderken öpüşmesi...
Hani şimdi bize cumaları, pazarları çiçekli bahçeler vardır, yalnız cumaları yalnız pazarları.. Hani şimdi biz bir peri masalı dinler gibi seyrederiz ışıklı caddelerde mağazaları, hani bunlar 77 katlı yekpare camdan mağazalardır. Hani şimdi biz haykırırız Cevap: açılır kara kaplı kitap: zindan.. Kayış kapar kolumuzu kırılan kemik...kan. Hani şimdi bizim soframıza haftada bir et gelir. Ve çocuklarımız işten eve sapsarı iskelet gelir.. Hani şimdi biz.. İnanın: güzel günler göreceğiz çocuklar Güneşli günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz.....

1930
NAZIM HİKMET RAN




       MERHABA

BU GÜZEL NİSAN GÜNÜNDEN HEPİNİZE MERHABA:)SEVGİLİ DOSTLAR BUGÜN BAYRAM. KUŞLAR ÖTÜŞÜYOR,BAHAR GELMİŞ,MASMAVİ BİR GÖKYÜZÜ HEPİMİZİ KUCAKLIYOR
İNSANIN İÇİ KIPIR KIPIR OLUYOR.ULU ÖNDERİMİZİN ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN ETTİĞİ BU GÜZEL BAYRAMDAN TEKRAR SELAM OLSUN!
   TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDEN GELEN CIVIL CIVIL ÇOCUKLAR TÜM ÜLKEYİ RENGARENK SARMIŞ.ACABA HANGİ ÜLKENİN ÇOCUK BAYRAMI VAR?SADECE TÜRKİYE'NİN! ANCAK BİZ BUNUN NE KADAR KIYMETİNİ BİLİYORUZ.BUNUN NE KADAR FARKINDAYIZ.İNSANOĞLU HER ZAMAN BİR ŞEYLERİN DEĞERİNİ KAYBETTİĞİNDE ANLAR NE YAZIK Kİ.ASLA BUNU KAYBETMEK İSTEMEYİZ ÖĞLE DEĞİL Mİ?PEKİ KAYBETMEMEK İÇİN NASIL BİR ÇABA GÖSTERİYORUZ?HİÇ BİR ŞEY!BİR KAÇ YILDIR OLDUĞU GİBİ BU YILDA R.T.E YİNE BU YILDA ATA'NIN HUZURUNA ÇIKMADI .BİZE BU GÜNÜ ARMAĞAN EDENİN KARŞISINA GEÇMEDİ.ONA SAYGISINI VE ŞÜKRANLARINI GÖSTERMEDİ,GÖSTEREMEDİ.VERMEK İSTEDİĞİ MESAJ KENDİ YANDAŞLARINA NEYDİ?SADECE ŞUYDU ARTIK BU DEVİR BİTTİ.ARTIK ATANIN MİYADI DOLDU! SİZİN OYLARINIZLA BEN BURDAYIM VE BU OYLAR BANA SİZİ SATMAMI ,SİZİ AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN KUCAĞINA OTURTMAMA İZİN BELGESİ.SEVGİLİ DOSTLAR NE ZAMAN UYANIP SEN BEN KAVGASI YAPMADAN BİRLİK OLACAĞIZ.ATAMIZ NE DEDİ:

      Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

İŞTE ARKADAŞLAR ULU ÖNDER NASIL İLERİYİ GÖRÜYORMUŞ DEĞİL Mİ?ŞU ANDA TIPKI DEDİĞİ GİBİ BİR HAL İÇİNDEYİZ.YAZIK BİZE, ÇOK YAZIK!KANLA ,ÇARIKLA,YAMAYLA,BİTLE ,AÇLIKLA KAZANDI ATALARIMIZ BU TOPRAĞI GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK ELİM.YİNE ULU ÖNDER BAKIN NE DEDİ:

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır

İLK GÖREVİMİZ T.C KORUMAK! BİZ NE YAPIYORUZ ?BİZ HER YERDEN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ.TABİİ BİZ DERKEN ONLAR:(
    ARKADAŞLAR TEPKİ OLARAK NE YAPIYORUZ?FACEBOOK TA İSMİMİZİN BAŞINA TC KOYUYORUZ SİZCE BU TEPKİMİDİR.ONLAR BU YAPTIĞINIZIN KARŞILIĞINDA NE YAPIYORLAR BİLİYORMUSUNUZ?.ONLAR BİZİM SAYIMIZI TAHMİN ETMEK İÇİN BİR ÇEŞİT AMERİKAN OYUNUYLA GRAFİK HAZIRLIYOR.BİZDE SANIYORUZ Kİ TEPKİ VERDİK.YAPMAYIN ARKADAŞLAR BU KADAR SAF OLMAYALIM LÜTFEN.ARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR ŞİMDİ BU ÇABALARINI GÖZ ARDI ETMEMEK LAZIM.BİZİM YAPTIĞIMIZDA SADECE İÇİMİZDE SEN BEN KAVGASI.ONLAR TEK YÜREK,TEK VÜCUT OLMAYI ÇOKTAN BAŞARDILAR.ATI ALAN ÜSKÜDARI ÇOKTAN GEÇTİ.FELAKETE ÇEYREK VAR.YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY BİZİ GERÇEKTEN TEMSİL EDECEK,
GÖREVİ TAŞIYABİLECEK VE ALDIĞI GÖREVİ SONUNA KADAR CANI PAHASINA YAPACAK İNSANLARA GÜVENEREK TESLİM ETMEK.SEN,BEN KAVGASI YAPMAMAK.
GERÇEK SİYASETİ ÜRETEREK ,VATANA SAHİP ÇIKMAKTIR.

ÜSTAT NAZIM BAKIN NE DİYOR:

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR!
UMUTLA,ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN DİYORUM.


22 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ KARIŞIK SALATA


MOR LAHANA,HAVUÇ RENDESİ,DİLİM BEYAZ PEYNİR,DİLİM DOMATES ZEYTİNYAĞI VE KEKİK...

KARİDESLİ ,MANTARLI PAELLA



MALZEMELER:

1 PAKET DONDURULMUŞ KARİDES
1 PAKET MANTAR
1 ADET HAVUÇ
1 KASE PİRİNÇ
1 TATLI KAŞIĞI SAFRAN
TANE KARABİBER
ZEYTİNYAĞI
DEREOTU

YAPILIŞI:

PİRİNCİ ISLATINIZ.MANTARLARI DÖRDE BÖLÜNÜZ VE LİMONLU SUDA BEKLETİNİZ.TENCEREYE ZEYTİNYAĞI VE  MANTARLARI İLAVE EDİNİZ .MANTARLAR SUYUNU ÇEKİNCE HAVUCU RENDELEYİNİZ VE KARİDESLERİ KATINIZ.HAVUÇ VE KARİDESLER PİŞİNCE PİRİNCİ KATINIZ.SUYUNU İLAVE EDİNİZ.TANE KARABİBER VE SAFRANI,TUZUNU KATINIZ.DEMLENMEYE BIRAKINIZ.ILININCA KIYILMIŞ DEREOTUNU KATINIZ.
  AFİYET OLSUN.

KAHVALTILIK LOP YUMURTA



YUMURTALARI İYİCE HAŞLAYINIZ VE SOYUNUZ .ORTADAN İKİYE KESİNİZ VE ÜZERİNİ TOZ KIRMIZI BİBER VE KARABİBERLE SÜSLEYİNİZ.
  AFİYET OLSUN.

YENGEÇ SURUMİ



MALZEMELER:

1 PAKET YENGEÇ  BACAĞI

SOS İÇİN:

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL
1 TATLI KAŞIĞI KETÇAP
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
1/2 LİMON
YETERİNCE ZEYTİNYAĞI
YETERİNCE TUZ
3 DİŞ SARIMSAK
YETERİNCE KARABİBER
BİR TUTAM MAYDANOZ

YAPILIŞI:

SOS MALZEMESİNİ BİRARAYA GETİRİP ÇIRPINIZ.TABAĞIN ALTINA SOSU YAYINIZ .ÜZERİNE DİLİMLEDİĞİNİZ YENGEÇLERİ DİZİNİZ.KIYILMIŞ MAYDANOZLA SÜSLEYİNİZ.
   AFİYET OLSUN.

20 Nisan 2013 Cumartesi

ÇİÇEK ÇORBASI





MALZEMELER:

1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram kıyma
Taze nane
Karabiber
Tuz

HAMUR İÇİN:


1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su

YAPILIŞI:


Öncelikle hamuru hazırlayınız. Bir kaba un koyup ortasını açınız, yumurtayı kırınız. Tuz ve az su ekleyerek yoğurunuz. Bu hamurun üzerini örterek 10-15 dakika dinlendiriniz. Tezgaha un serperek hamuru açınız. Şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartınız ve yine un serpilmiş bir yerde bekletiniz.

Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurunuz ve fındık büyüklüğünde köfteler yapınız.

Tencerede tereyağını eritiniz, salçayı ekleyip kavurunuz. Su ilave ediniz. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri atınız. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave ediniz. 10 dakika sonra kıyılmış taze nane ekleyiniz ve ocaktan alınız.
    Afiyet olsun.

19 Nisan 2013 Cuma

TAVUK SCHNİTZEL


MALZEMELER:

1 ADET TAVUK GÖĞÜS
UN
GALETA UNU
2 ADET YUMURTA
AYÇİÇEK YAĞI

YAPILIŞI:

      TAVUK GÖĞÜSLERİ KASABINIZA ORTADAN İKİYE VE KAT İKİYE KESTİRİP TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE DÖVDÜRÜNÜZ. BİRAZ TUZLAYINIZ.ÖNCE UNA,DAHA SONRA ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA VE DAHA SONRA GALETA UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA ALTIN SARISI KIZARTINIZ.BEN YANINDA PATLICAN BEĞENDİ VE ÖZEL SOSLU MEVSİM SALATASIYLA SERVİS ETTİM.
      AFİYET OLSUN.

MUTFAK ÖNLÜK MODELLERİ


RENGARENK ,CİCİLİ BİCİLİ MUTFAK ÖNLÜKLERİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.MODELLERİNDEN FİKİR ALMANIZ DİLEĞİYLE.MUTLU GÜNLERDE ,BEREKETLİ MUTFAKLARDA ,GÜZEL YEMEKLER YAPARSINIZ İNŞALLAH:)

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI VE NANELİ AYRAN


MALZEMELER:

1 KASE PİLAVLIK BULGUR
1/2 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 ADET KURU SOĞAN
TAVUK SUYU
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI:

      TEREYAĞINI ERİTİNİZ.SOĞANI DÖRDE BÖLEREK BÜTÜN TENCERENİN DİBİNE
OTURTUNUZ.İKİ KASE TAVUK SUYUNU ,TUZU KATINIZ VE BULGURU İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE BİRAZ SUYUNU ÇEKİNCE MERCİMEĞİ KATINIZ.KARABİBER SERPİNİZ VE DEMLENMEYE BIRAKINIZ.BEN YANINDA VERİN KASESİNİN İÇİNDE YOĞURTLU PATLICAN SALATASI ,KORNİŞON TURŞU VE  KURU NANELİ AYRAN İLE SERVİS ETTİM.
    AFİYET OLSUN.

PİŞMANİYELİ PASTA



MALZEMELER:

1 paket pişmaniye
6 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
½ çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

1 kase erik marmeladı
1 adet muz
2 adet kivi
2 adet portakal
1 adet nar

MUHALLEBİSİ İÇİN:

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½ paket margarin

YAPILIŞI:

           Altı yemek kaşığı şekeri kırılan dört yumurta ile çırpınız. Yarım çay bardağı süt, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağı ekleyiniz.Un eklediğimiz kek hamuru blendırla iyice çırpınız ve kalıba dökünüz.
Kek hamuru fırında pişerken pastanın muhallebisi için yarım paket margarin, altı su bardağı sütle eritiniz. Üzerine bir su bardağı şeker, ikişer yemek kaşığı un ve nişasta ekleyiniz. Muhallebiyi fokurdayana kadar karıştırılarak pişiriniz ve soğuması için bir kaba alınız. Bir adet muz küp küp, ikişer tane kivi ve portakal dilimleyiniz. Bir nar da tane tane ayıklayınız. Pişen keki soğutunuz bu sırada muhallebiyi de iyice çırpınız. Soğuyan keki ortadan ikiye kesiniz. Pastanın altı olacak parçanın üzerine bir kase erik marmeladı suyla karıştırılıp sürünüz, üzerine de muhallebi sürülerek kekin tabanını kaplayınız.Küp küp kesilen muzlar ve dilimlenen kivilerle portakallar muhallebinin üzerine diziniz. Nar taneleri de diğer meyvelerle buluşturunuz. Pastanın üst keki koyunuz ve üzerini muhallebi ile kaplayınız,ardından da donması için dolapta bekletiniz. Donan pastanın üzerini pişmaniyelerle kaplayınız. Pişmaniyelerin üstüne nar taneleri ve dilimlenen kivilerden koyunuz.
Pişmaniyeli pasta sunuma hazırdır…
Afiyet olsun.

ETİMEK TATLISI


MALZEMELER:



- 12 adet tuzsuz etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt 
Ceviz ya da Antep fıstığı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatınız. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatınız. Şerbeti 10 dk kadar bekletiniz.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurunuz  üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayınız.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği sıralayınız. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtınız. 

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyiniz ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayınız. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırınız ve ocağı kapatınız. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltiniz.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alınız. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyiniz.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi  sürünüz. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırınız.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. 
    Afiyet olsun..

18 Nisan 2013 Perşembe

YILLAR SONRA LİSELİLER






























YILLAR SONRA LİSE ARKADAŞLARIMLA BİRARAYA GELDİK .BİR CUMARTESİ SABAHI SEKAPARKTA KAHVALTIDA BULUŞTUK.ÇOK ÖZLEMİŞİZ BİRBİRİMİZİ.O KADAR ÇOK GÜLDÜK Kİ:)ANLATACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARDI Kİ:)BUNDAN SONRA HER ZAMAN BİRARAYA GELME SÖZÜ VERDİK.ŞERMİN ÖZLÜ,FİLİZ KÖS,DİLEK BORTEÇEN,NEŞE NAKUZ.
HEPİNİZİ SEVİYORUM!